Delonghi kaffemaskiner – Best i Test

Delonghi er Best i Test!

Delonghi helautomatiske kaffemaskiner lager den beste kaffen. Dette i følge ekspertene som har testet helautomatiske kaffemaskiner fra kjente leverandører.

 Test av helautomatiske kaffemaskiner på klikk.no. Klikk her for å gå til testen.

 

Delonghi kaffemaskin Best i Test 5

Vi har nylig testet ferdig malt kaffe. Skal den bli skikkelig god, er det mange som sverger til nymalte bønner. Det handler mye om å beholde aromaen, og da skal det gå kortest mulig tid fra maling til brygging.

På kaffemaskinene i denne testen går det kun sekunder fra bønnene males til de brukes. Det ga overraskende god kaffe fra særlig en av maskinene.

En helautomatisk kaffemaskin er trolig et av de mest avanserte apparatene du kan ha på kjøkkenbenken. Den skal male kaffen riktig, varme vannet til rett temperatur, og det skal dampes, doseres og brygges under riktig trykk.

På toppen av det hele vil du gjerne ha melk i kaffen. Det betyr enda en liten produksjonsenhet som skal lage perfekt temperert melk med flott skum. Det er rett og slett en avansert liten fabrikk som står der på benken, og vi tar det som en selvfølge at den lager perfekt kaffe. I tillegg vil vi at den skal være enkel å bruke.

Om testen:

Maskinene er først testet hos våre kaffeeksperter: Tøri Lindvik og Jørgen Lindvik, begge kaffebrennere hos Den gyldne bønne. Vi testet alle maskinene med medium brente bønner av høy kvalitet. Det gir en mer krevende jobb for maskinene, og der er det bare de beste som klarer å hente ut de gode aromaene.

Vi prøvde maskinene på tre kaffetyper: Vanlig kaffe, espresso og capuccino. På capuccino vurderte vi også kvaliteten på melkeskummet. Alle maskinene ble først kjørt på fabrikkinnstillinger, deretter justerte vi malingsgraden til vi fikk det beste resultatet.

For å teste brukervennlighet har maskinene vært i daglig bruk etter tur, cirka en uke hver. Vi har målt decibel, fylt, tømt, renset og sjekket tømmeintervaller. Det eneste vi ikke har gjort er å kjøre fullt renseprogram. Dette har vi vurdert ut fra brukerveiledningen.

Utvalg

Maskinene vi plukket ut til denne testen kommer alle fra kjente leverandører og vi stilte krav til at de må være tilgjengelige over hele landet. Da endte vi opp med fem stykker.

Kriterier

Smak er det vi har lagt mest vekt på i vår test. Maskinen skal lage best mulig kaffe, uansett om du bestiller en espresso eller en cappuccino.

Dernest har vi sett på brukervennligheten. Dette er avanserte maskiner som trenger gode bruksanvisninger slik at du skal få det beste ut av dem.

De skal også være enkle å starte opp første gangen, og selvsagt enkle i daglig bruk. Da vil vi ha enkelt og oversiktlig betjeningspanel – både den delen du betjener daglig og når du skal ned i de avanserte innstillingene.

Det er mye som skal fylles, tømmes og holdes rent på en slik maskin. Særlig melkeskummeren må være 100% ren. Dryppskål og grutbeholdere skal tømmes på en enkel måte uten søl, og vann skal fylles. Helst med så lange mellomrom som mulig.

Maskinen skal også igjennom en mer omfattende rensing fra tid til annen. Da er det en fordel om dette kan gjøres så enkelt som mulig, og uten at du må rote frem bruksanvisningen.

Om vinneren

Maskinen fra DeLonghi vinner ganske enkelt fordi den lager den beste kaffen. Med god margin. Her får du så god kaffe at du etter vår mening kan leve med at ikke brukervennligheten er like god som på enkelte av de andre maskinene.

Den maskinen som gjør det best på begge kriteriene er Miele. Den er vår nummer to på listen over maskiner du bør vurdere. God kaffe og svært enkel å bruke.

På de tre siste maskinene har vi trukket for på manglende kvalitet på kaffen, eller at de er tungvinte å bruke.

Delonghi Kaffemaskin Best i Test

Kort sagt:

+ Svært god kaffe

Denne maskinen vinner ganske enkelt fordi den lager den beste kaffen. Her får du så god kaffe at du etter vår mening kan leve med at ikke brukervennligheten er like god som på de beste maskinene i den kategorien.

Smak: 6

Hvor god kaffe klarer maskinen å brygge

Lys, fin crema som holder seg på den vanlige kaffen. God, rund smak uten uønsket bitterhet. Espressoen har god sødme og fylde. Her får maskinen ut de aller beste aromaene av kaffen. Cappuccinoen har fint, tykt skum og det er fin flyt på espressoen. God farge og smak på kaffen.

Brukervennlighet: 3

Hvor enkel er maskinen å bruke

Du må lage noen kopper kaffe før maskinen er klar, men her er det greit å komme i gang. Enkel prosedyre som er godt beskrevet. Displayet er ikke det mest oversiktlige, men greit. Du styrer alt med trykknapper. Melken oppbevares i egen beholder som settes på maskinen. Melken kommer ut av egen dyse. Du kan justere malegrad, vann, temperatur og styrke på kaffen. Du kan også lagre egen profil. Vannpåfylling fra fronten er en smart detalj, særlig om maskinen står under et overskap. Rensing og avkalking er ganske omfattende og du må trolig frem med brukerveiledningen hver gang dette skal gjøres.'}, 'google_language_translator');}